Nu Bespreken

Het Herstellen Van Een Artist'S Studio In Maine


Het Herstellen Van Een Artist'S Studio In Maine

Een klein leger restauratiespecialisten heeft de studio aan zee in de loop van meerdere jaren nieuw leven ingeblazen.

Een klein leger restauratiespecialisten heeft de studio aan zee in de loop van meerdere jaren nieuw leven ingeblazen. (Foto: Trent Bell)

Het werd beschreven als 'onderhouden door de jaren heen', maar bij nader inzien leek de Winslow Homer Studio meer op de naam van een van de iconische meesterwerken van de kunstenaar: verweerd.

Het twee verdiepingen tellende koetshuis met een mansardedak hoorde voor het eerst toe aan Homer's vader als onderdeel van een groot huis in Shingle Style aan zee, gekocht in 1883. Binnen een jaar werd het kleine bouwwerk honderd meter verder langs de kustlijn verplaatst en opnieuw ontworpen door Homerus architectenvriend John Calvin Stevens als studio en residentie om aan de behoeften van de kunstenaar te voldoen.

Het Portland Museum of Art kocht het gebouw in januari 2006, met de intentie 'de inspirerende omgeving te behouden en te interpreteren' op Prout's Neck, Maine. Na het voltooien van een zorgvuldige restauratie van meerdere miljoenen dollars, ontworpen om de studio terug te brengen naar 1910 (het jaar waarin Homerus stierf), opende het gebouw voor de eerste keer ooit in september jongstleden openbare reizen.

Structurele ondersteuning

Het team schonk nieuwe betonnen funderingen om de slecht geconstrueerde originele stenen fundering te stabiliseren.

Het team schonk nieuwe betonnen funderingen om de slecht geconstrueerde originele stenen fundering te stabiliseren.

Het kostte zes jaar om het moeizame project te voltooien; het werk vond plaats in drie fasen van het "zomerseizoen", aangestuurd door richtlijnen van de American Association of Museums en de Standards for Historic Preservation van de minister. De tand des tijds en het vaak meedogenloze kustweer hadden de structuur van de studio begrijpelijkerwijs aangetast, maar ontwerpfouten in de oorspronkelijke constructie van het gebouw hadden ook een tol geëist.

Bijvoorbeeld, de ondiepe, slecht gelegde fundering had toegestaan ​​dat water en vocht de kruipruimte doorbraken en benedenkamers, vooral de Schilderkamer, infiltreerden. Na de ondersteuning van het gebouw en het zorgvuldig uitgraven van de oorspronkelijke fundering, "werden de stenen fundamenten van het hele gebouw onderbouwd met verborgen betonnen funderingen om het gebouw te stabiliseren", zegt Craig Whitaker van Mills Whitaker Architects, die het museum heeft ingehuurd om de geschiedenis te onderzoeken van het gebouw en bepalen de reikwijdte van de restauratie.

De oversized schoorsteen in Queen Anne-stijl gebouwd op een ondiepe puinfundering was een ander punt van zorg. Beschreven door architectuurhistoricus James F. O'Gorman als "opgelucht door vier uitstekende gordelbanen, een uitlopende bovenkant en een decoratief patroon van enkele uitstekende stenen", begon de schoorsteen het gebouw in te slaan.

Bakstenen werden genummerd voordat ze uit de schoorsteen werden verwijderd.

Bakstenen werden genummerd voordat ze uit de schoorsteen werden verwijderd. (Foto: Courtesy of Portland Museum of Art)

"De schoorsteen leunde enkele centimeters naar binnen in de richting van het huis, en het hele gebouw werd als gevolg hiervan trianguleerend", legt metselaar, timmerman en molenmaker Robert Cariddi uit, die zijn expertise aan verschillende aspecten van het project leende. "Het dreef binnen omdat ze deze enorme schoorsteen bovenop een losse puinbasis bouwden," voegt hij eraan toe. "De schoorsteen lekte ook als een zeef, dus eigenlijk hadden we twee problemen: we moesten de basis repareren en de stapel rechttrekken."

Reparaties begonnen met de opmerkelijke technische prestatie van het optillen van de monumentale 8-tons schoorsteenstapel met stalen steunen om een ​​nieuwe poot te installeren, deze vervolgens recht en terug op zijn plaats te trekken, gevolgd door het opnieuw plaatsen van de mortel en het opnieuw installeren
de vuurhaard en de haard.

De schoorsteen omhoog stutten

Ambachtsman Robert Cariddi beschrijft het proces om de massieve schoorsteen van het huis op te richten als "het engste dat ik ooit heb gedaan". Na specificaties van de structurele ingenieur van het project "schoven Cariddi en zijn team" één grote I-balk horizontaal door de vuurkist, die werd ondersteund door vier kleinere I-balken en die op 50-tons aansluitingen stonden. gaten voor het staal, in een verzwakte structuur was het een beetje angstaanjagend.We hadden 10 mannen om de I-balken door de krikken te laten glijden. ' Met behulp van het staal als wieg en draaipunt, met bekabeling bevestigd aan 3 ton stuwmateriaal en een sterke arm die het de andere kant oplegde, trok het team de schoorsteen langzaam terug in positie in de loop van een paar dagen.

"We kwamen op een punt waar we de stenen puinbasis veilig konden uitgraven en een monolithische hoeveelheid beton, verrijkt met staal, in de basis goten", zegt Cariddi. "Bovenop dit voettekst hebben we een laag betonblokken opgebouwd, gemetseld tussen blokken en blokken, en vervolgens de haard ingebracht. We telden elke 140 haardstenen met blauwe tape om er zeker van te zijn dat ze correct teruggingen. " Hoewel vrijmetselaars de oude mortel op de buitenstapel uitknipten en opnieuw plakten, hoefden geen stenen te worden vervangen. "We hebben die gaten wel doorgehaald door stenen weg te slaan", zegt Cariddi, "maar we hebben ze allemaal teruggezet."

Werknemers bereiden zich voor op de nieuwe en herstelde piazza-haakjes.

Werknemers bereiden zich voor op de nieuwe en herstelde piazza-haakjes. (Foto: Courtesy of Portland Museum of Art)

Een ander voor de hand liggend probleemgebied betrof de decoratieve beugels in Eastlake-stijl, ontworpen door John Calvin Stevens ter ondersteuning van het tweede verdiepingen tellende piazza, dat de kunstenaar vanaf zijn schilderijhok op de bovenverdieping een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan gaf. De beugels waren onvoldoende bevestigd aan de oost- en zuidgerichte buitenmuren, waar "sneeuw en wind van deze grote vrijdragende portiek zeer grote belastingen op het gebouw uitoefenden", legt Whitaker uit. Als gevolg daarvan, zegt hij, "begon ongeveer 260 vierkante voet [van het plein], of bijna de helft van de grootte van de zolder boven, door te zakken."

"Toen we voor het eerst de acht piazza-haakjes zagen, was er één helemaal weg en een paar waren in gevaar", herinnert Cariddi zich, die ze naar zijn werkplaats thuis vervoerde. Alle oppervlakken van de beugel mochten uitdrogen voordat ze werden behandeld met polymeren, behalve drie, die gedeeltelijk of volledig werden gereproduceerd.

Het plaatsen van de beugels op het piazza vereiste stalen wapening om de structuur te versterken. "Tegen de tijd dat we aankwamen", legt Whitaker uit, "zijn verticale palen en balken toegevoegd aan de rand van het plein om het te ondersteunen." We hebben het substantieel versterkt met verborgen stalen hoeken in de muren. de originele beugels terug naar het gebouw. ​​"

De gerestaureerde studio (boven) staat in schril contrast met het uiterlijk van 2006 (onder).

De gerestaureerde studio (boven) staat in schril contrast met het uiterlijk van 2006 (onder). (Foto's: Trent Bell, Bernard C. Meyers)

"Ze werden aan bodemplaten gelast, vastgezet in de dorpel en de bovenplaat", zegt Cariddi. "We gebruikten roestvrijstalen lagers en we plaatsten ook met lood beklede koperen pannetjes op de top van de beugels voor de nieuwe vloerafwerking. Aan de bovenkant van elke beugel werd een riem bevestigd en geïnstalleerd in het bovendeksysteem op de tweede verdieping; schroeven in elkaar om extra ondersteuning te bieden. "

Een aanzienlijke hoeveelheid nieuw staal werd ook toegevoegd aan het hoofdgebouw in de vorm van een nieuw dak. "Een verborgen gegalvaniseerde staalconstructie werd geïnstalleerd bovenop de originele dakbedekking op de loft op de tweede verdieping," legt Cariddi uit. "Dat stelde ons in staat om het hok terug te brengen naar één grote open ruimte, zoals het in de tijd van Homer was, en om verborgen hulpprogramma's te installeren, zoals elektrische systemen, beveiligingssystemen en brandblussystemen."

Cariddi en zijn zoon, Sebastian, repareerden ook bestaande vensters en reproduceerden anderen om originelen te matchen - waaronder een Eastlake-raam, zichtbaar in historische foto's van het gebouw, dat was vervangen door een stalen raam. "We hebben onze eigen messen gemaakt volgens het juiste profiel van de stijlen en hebben historisch geborgen glas gebruikt om het raam te maken", zegt Cariddi.

Breng het terug

In de studio verwijderde, herstelde of repareerde het team verschillende elementen, van beadboard lambrisering tot raamschuif, inclusief een ruit die de kunstenaar met zijn naam had geëtst met een diamanten ring. Ze bewaarden en versterkten ook gips, dat verslechterd was door vocht en veroudering; gerepareerde, versterkte of vervangen vloeren; en herstelde interieurafwerkingen.

Na te zijn gepatcht en gerepareerd, werd de mantel opnieuw geïnstalleerd in de hoofdkamer van de studio.

Na te zijn gepatcht en gerepareerd, werd de mantel opnieuw geïnstalleerd in de hoofdkamer van de studio. (Foto: Trent Bell)

Aanpassingen die in de jaren 1930 op de tweede verdieping werden aangebracht - de toevoeging van dakkapellen en slaapkamers om de ruimte in een appartement te veranderen - werden verwijderd en vervangen door periodespecifieke materialen om de vloer te herstellen naar zijn oorspronkelijke gebruik als schilderhok. Andere details toegevoegd na de dood van Homerus, zoals het stalen openslaand raam aan de zuidgevel en de zuilengang, werden eveneens verwijderd.

De mantel repareren

De uiteindelijke afwerking wordt toegepast op de gerestaureerde mantel.

De uiteindelijke afwerking wordt toegepast op de gerestaureerde mantel. (Foto: Courtesy of Portland Museum of Art)

De schoorsteen van de studio was jarenlang gelekt, en de grote dennenmantel die de extra grote open haard in de hoofdkamer van de studio omhelsde, had de gevolgen ondervonden - schade en rot, en uiteindelijk afscheiding van de muur. "De schoorsteenmantel moest worden verwijderd, hij was zo verrot dat je er bakstenen achter kon zien", herinnert Robert Cariddi zich. Hij gebruikte dunne spijlen en beitels om de schoorsteenmantel te verwijderen, en een gewoon stopverfmes (geslepen naar een beitelpunt) en een hamer om door spijkers te snijden.

De schoorsteenmantel werd vervolgens naar zijn Buxton, Maine, werkplaats gebracht en in fasen gerepareerd. Ten eerste verwijderde Cariddi zorgvuldig rot van de achterkant van de mantel, behandelde het met een epoxy-versteviger en bevestigde het met mahonie, "om de mantel iets te geven en vast te houden om hem weer aan de muur te bevestigen." Gaten aan de voorkant van de schoorsteenmantel werden met dennenhout gepatched en met passende afwerkingen bijgewerkt. Daarnaast reproduceerde Cariddi een aantal kleine lijsten voor het platte friesboard aan de voorkant van de mantel.

De gereviseerde schoorsteen terug op zijn plaats krijgen was een beetje een strijd, dankzij problemen veroorzaakt door de ondermaatse voeten van de schoorsteen en constante blootstelling aan vocht. "Het moest worden gebogen rond de schoorsteen, die een bolling erin had, de voorkant van de baksteen had een inch uitgerold in het midden," zegt Cariddi. "We hebben de mantel op zijn plaats geperst en deze met sterpuntschroeven bevestigd, waardoor deze in strategische gebieden zijn geplaatst om ze uit het zicht te verbergen, maar ook om de mantel veilig op zijn plaats te houden."

The Painting Room sport-gerenoveerde beadboard lambriseringen; dit deel van de zaal belicht de carrière van Winslow Homer als illustrator.

The Painting Room sport-gerenoveerde beadboard lambriseringen; dit deel van de zaal belicht de carrière van Winslow Homer als illustrator. (Foto: Trent Bell)

Beadboard, de belangrijkste muurbehandeling in de studio, was in slechte vorm door een combinatie van factoren, zoals droogrot, gecorrodeerde bevestigingsmiddelen en algemene verschuiving van materiaal in het gebouw als gevolg van leeftijd en weer. Door de hele studio heen werd beadboard verwijderd, schoongemaakt, waar nodig gerepareerd en opnieuw geïnstalleerd.

"In totaal duurde het 800 uur", herinnert sitebeheerder Geoffrey Goba zich. "Het kostte niet alleen veel tijd om de beadboard te verwijderen en te repareren, maar in sommige gevallen moesten we secties ervan reproduceren." We gebruikten een Fein oscillerend gereedschap om de nagels te knippen, elk stuk werd genummerd en opgenomen toen het werd verwijderd uit de Veel van het was eenvoudig afgestoft om de patina en de stof te behouden en terug te zetten.Het was zo'n nauwgezet proces dat een schaduwlijn gemaakt van een schilderij boven de haard er nog steeds is na verwijdering, reparatie en herinstallatie. "

Een ruit die de kunstenaar met zijn naam etste, werd zorgvuldig bewaard.

Een ruit die de kunstenaar met zijn naam etste, werd zorgvuldig bewaard. (Foto: Trent Bell)

De schilderruimte beneden eiste extra speciale zorg als gevolg van houtrot en verval; Goba schat dat ze 10 procent van de beadboard hebben gereproduceerd. "De beadboard was een mengelmoes van maten," zegt hij. "Uiteindelijk hebben we vijf verschillende maten gebruikt om het weer te geven. Het was alsof het originele beadboard was samengesteld uit schroot of houtrollen."

Na het moeizame zes jaar durende proces heeft de Winslow Homer Studio de perfecte plek van de kunstenaar nieuw leven ingeblazen - een plek waar Amerika's belangrijkste zee- en landschapsschilder onderdak vond en inspiratie opdeed.

Restauratie timmermanJohn Schnitzlerleerde zijn vak in het Strawbery Banke Museum in Portsmouth, New Hampshire, waar hij 34 jaar heeft gewerkt. JournalistLaura Popeheeft geschreven voor verschillende tijdschriften, waaronder New Hampshire Home en National Geographic-reiziger.


Auteur Van Het Artikel: Tim Bakker. Unabhängiger Konstrukteur und technischer Experte. Arbeitserfahrung in der Baubranche seit 1980. Fachkompetenz in den Richtungen: Bau, Architektur, Design, Hausbau.

Video-Instructie: .


Deel Met Je Vrienden
Voeg Een Reactie